Polityka prywatności POLITYKA PRYWATNOŚCI PLATFORMY „BXPRESS”

§ 1. I. Dane zbierane podczas rejestracji Abyś mógł skorzystać z funkcji naszej interaktywnej platformy biznesowej będziesz musiał/a zarejestrować się. Podczas rejestracji zapytamy Cię o: - Typ konta

- Login

- Hasło

- E-mail

- Daty rejestracji, logowania i wykonania ostatniej czynności na stronie

- Płeć

- Miasto

- Podpis

- Adres strony WWW

II. Dane zbierane podczas transakcji zakupu usługi na platformie BXPRESS Zanim będziemy mogli dokonać transakcji zakupu usługi na platformie BXPRESS zapytamy Ciebie o imię, nazwisko, adres zamieszkania, numer telefonu, oraz dane dotyczące formy płatności np. typ karty kredytowej, przelew, numer karty kredytowej, datę ważności, numer CVV. Zebrane dane docierają bezpośrednio do firmy zajmującej się rozliczaniem płatnościami platformy BXPRESS.

III. Dane zbierane automatycznie Podczas Twojej wizyty na naszej internetowej platformie BXPRESS automatycznie zbierane są dane dotyczące Twojej wizyty np. Twój adres IP, typ przeglądarki, typ systemu operacyjnego, itp.

IV. Dane zbierane, gdy kontaktujesz się z nami Gdy kontaktujesz się z nami za pomocą strony internetowej, telefonu, poczty email itp. przekazujesz nam swoje dane osobowe np. imię, nazwisko, adres email, itp.

V. W jaki sposób wykorzystujemy Twoje dane? W żadnym wypadku nie będziemy sprzedawali danych zebranych o Tobie podmiotom trzecim. Dane zbierane podczas rejestracji będą wykorzystane wyłącznie do umożliwienia Tobie zalogowania się do naszej platformy. Rejestracja jest obowiązkowa jeżeli chcesz dokonać zakupu usługi. Dane zbierane podczas transakcji zakupu usługi będą wykorzystane w celu realizacji transakcji, w tym pobrania od Ciebie pieniędzy, w formie przelewu, płatności kartą kredytową, sms-em. Twoje dane mogą w tym celu być przekazane firmie obsługującej transakcje płatnicze w celu realizacji formy wybranej płatności. Firma ta nie będzie wykorzystywać tych danych w żadnym innym celu. Podanie tych danych jest obowiązkowe, jeżeli chcesz dokonaćzakupu usługi na platformie BXPRESS. Dane zbierane automatycznie mogą być użyte do analizy zachowań użytkowników na naszej stronie internetowej, zbierania danych demograficznych o naszych użytkownikach. zawartości naszej internetowej platformy BXPRESS. Dane te są zbierane automatycznie o każdym użytkowniku. Dane zbierane w trakcie korespondencji pomiędzy Tobą, a naszą platformą będą wykorzystane wyłącznie w celu odpowiedzi na Twoje zapytanie. W przypadku kontroli Generalnego Inspektoratu OchronyDanych Osobowych, Twoje dane mogą zostać udostępnione pracownikom Inspektoratu zgodniez ustawą o ochronie danych osobowych. W przypadku naruszenia Regulaminu platformy BXPRESS, naruszenia prawa lub gdy będą wymagały tego przepisy prawa, możemy udostępnić Twojedane organom wymiaru sprawiedliwości.

VI. W jaki sposób będziemy się z Tobą kontaktować? Jeżeli dokonałeś transakcji zakupu usługi, możesz otrzymać od nas emaile dotyczące Twojej transakcji. Możemy również kontaktować się z Tobą telefonicznie, jeżeli będziemy mieli ważne informacje dotyczące Twojej transakcji.

VII. W jaki sposób możesz poinformować nas o zmianie danych? Po zalogowaniu się do systemu i wybraniu sekcji „Strefa użytkownika”, możesz wprowadzić zmiany swoich danych osobowych zbieranych podczas rejestracji i używanych do zalogowania się. Danych użytych do transakcji zakupu usługi nie można zmienić, ani usunąć, gdyż są one częścią rachunku lub faktury. Danych zbieranych automatycznie nie da się zmienić lub usunąć.

VIII. Wykorzystanie ciasteczek („Cookies”) Nasza internetowa platforma BXPRESS może wykorzystywać ciasteczka, które służą identyfikacji Twojej przeglądarki podczas korzystania z naszej strony abyśmy wiedzieli, jaką stronę Ci wyświetlić. Ciasteczka nie zawierają żadnych danych osobowych. Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika platformy i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych platformy BXPRESS. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer. Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika platformy pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest operator platformy BXPRESS.

IX. Pliki cookies wykorzystywane są w celu: Dostosowania zawartości stron internetowych platformy BXPRESS do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie Użytkownika platformy i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb; Tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jakisposób Użytkownicy platformy korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości. Utrzymanie sesji Użytkownika platformy (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie platformy BXPRESS ponownie wpisywać loginu i hasła

X. W ramach Serwisu stosowane są następujące rodzaje plików cookies: 1. „niezbędne” pliki cookies, umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w ramach platformy, np. uwierzytelniające pliki cookies wykorzystywane do usług wymagających uwierzytelniania w ramach platformy; 2. pliki cookies służące do zapewnienia bezpieczeństwa, np. wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania w ramach platformy; 3. „wydajnościowe” pliki cookies, umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych platformy; 4. „funkcjonalne” pliki cookies, umożliwiające „zapamiętanie” wybranych przez Użytkownika ustawień i personalizację interfejsu Użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi Użytkownik, rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej itp.; 5. „reklamowe” pliki cookies, umożliwiające dostarczanie Użytkownikom treści reklamowych bardziej dostosowanych do ich zainteresowań. W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy platformy BXPRESS mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu Użytkownika platformy. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej). Operator platformy BXPRESS informuje, że ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu.

XI. W jaki sposób zabezpieczamy Twoje dane osobowe? Komunikacja między Twoim komputerem a naszym serwerem, gdy zbieramy Twoje dane osobowe, jest zaszyfrowana z użyciem protokołu SSL (Secure Socket Layer). Dodatkowo nasze bazy danych zabezpieczone są przed wglądem osób trzecich.

XII. Zmiany naszej polityki prywatności. Zastrzegamy sobie prawo zmiany powyższej polityki prywatności poprzez opublikowanie nowej polityki prywatności na internetowej platformie BXPRESS.

XIII. Kontakt Firma zbierająca dane: „BXPRESS” Sp. z o.o. z siedzibą w Białymstoku przy ul. Polowej 9A, 15-612 Białystok, Polska, wpisana do Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy w Białymstoku - XII Wydział Gospodarczy KRS za numerem 0000440332, o nr NIP: 542-322-83-45, o nr REGON: 200744131. W razie dodatkowych pytań dotyczących ochrony prywatności prosimy o kontakt : biuro@bxpress.pl